Nut van twee sokken over elkaar

Nut van twee sokken over elkaar

Elke ervaren wandelaar kent de oude truc van twee sokken over elkaar aantrekken om blaren te voorkomen. Het idee achter Wrightsock is dus niet nieuw. Maar deze oude truc is bij dit merk wel in een modern jasje gehesen.

Dubbellaags sokken

De sokken van Wrightsock onderscheiden zich door het gepatenteerde dubbellaags systeem. De sokken bestaan uit een binnensok en een buitensok die op drie plaatsen aan elkaar verbonden zijn. Blaren ontstaan vooral door wrijving op de huid en elke keer als je een stap zet schuift je voet in je schoen. Bij gewone sokken wordt deze wrijving via de sok direct overgebracht op de huid waardoor je uiteindelijk blaren krijgt.
Het dubbellaagssysteem van Wrightsock vangt deze wrijving veel beter op door een extra laag toe te voegen. Wrijving vindt plaats tussen de lagen in plaats van op de huid.  Zo lopen je voeten minder warm met minder vocht en minder wrijving en uiteindelijk minder blaren tot gevolg.

Materiaal

Wrightsock maakt gebruik van hun eigen Dri-Wright polyester dat speciaal ontwikkeld is om vocht af te voeren.  Ook bevatten de sokken meer Lycra dan normale sokken. Dit voegt meer elasticiteit toe aan de sok, waardoor bijvoorbeeld linker- en rechter sokken overbodig worden. Het is belangrijk dat de sok zo goed mogelijk past bij de voet en niet verschuift. Zo wordt wrijving voorkomen.

Diktes

Bij wandel en sportsokken is het altijd belangrijk om goed na te denken over welke sok geschikt is voor de activiteit die je gaat doen. Hoe langer de activiteit, zowel in duur als afstand, hoe dikker de sok moet zijn om ook over een langere periode goed de wrijving te kunnen blijven opvangen.
Daarom zijn Wrightsocks beschikbaar in verschillende diktes, van lekker luchtig voor het blokje om tot dikke gepolsterde modellen voor de langere berg tochten.

Modellen

Wrightsock voert sokken in verschillende modellen. Wij hebben de halfhoge- en hoge sokken voor de wandelaars die korte of lange afstanden lopen in ons assortiment.

Terug naar blog